Valitse sivu

Sikaflex 295 UV ikkunoiden tiivistysmassa 300ml, musta

24,95 

Toimitusaika-arvio 2-7 päivää
  • Ikkuiden tiivistämiseen ja muihin kohteisiin johon UV-säteily pääsee
  • Erinomaiset levitysominaisuudet
  • Hyvät sään- ja ikääntymisenkesto-ominaisuudet
  • Soveltuu muovista valmistettujen ikkunoiden liimaukseen ja tiivistämiseen

Sikaflex 295 UV ikkunoiden tiivistysmassa 300ml, musta

Ulkosaumoihin ja muovista valmistettujen ikkunoiden liimaukseen Marine käyttökohteissa Sikaflex®-295 UV on koostumukseltaan valumaton 1-K polyuretaanipohjainen liimamassa, joka kuivaa ilmankosteuden vaikutuksesta. Tuote soveltuu käytettäväksi sisä- ja ulkopuoleisissa tiivistyskohteissa ja liimaamaan muovista valmistettuja ikkunoita Marine käyttökohteissa. Sikaflex®-295 UV täyttää kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) liekinleviämistestin vaatimukset.
Sikaflex®-295 UV on erityisesti kehitetty käytettäväksi veneteollisuudessa liimaamaan ja tiivistämään muovista valmistettuja ikkunoita veneisiin ja laivoihin. Erinomaisesta säänkestävyydestä johtuen tuote soveltuu käytettäväksi myös ulkopuolisten tiivistesaumojen teossa. Soveltuvia materiaalipintoja ovat alumiini (kirkas tai anodisoitu), lujitemuovi (polyesterihartsi), ruostumaton teräs, puu, 2-komponenttiset pinnoitteet sekä muovista valmistetut ikkunat (Polykarbonaatti PC, Akryyli PMMA). Tutustu valmistajan ohjeisiin ja suorita testit alkuperäisillä materiaalipinnoilla ennen Sikaflex®-295 UV käyttöä muovilaaduilla, jotka ovat herkkiä jännityssäröilylle. Tämä tuote on tarkoitettu vain ammattikäyttöön. Tuote tulee testata todellisilla materiaalipinnoilla ja käyttöolosuhteissa tartunta- ja yhteensopivuusominaisuuksien varmistamiseksi.

Pinnan esikäsittely

Pintojen tulee olla puhtaita ja kuivia, eikä niissä saa olla rasvaa, öljyä, pölyä tai epäpuhtauksia. Pintojen tartuntakäsittelyt riippuvat materiaalipintojen ominaisuuksista ja ovat ratkaisevan tärkeitä liimaliitoksen pitkäaikaiselle toimivuudelle. Ehdotuksia tartuntakäsittelyistä löytyy voimassaolevasta tuotesarjalle tehdystä Sika® Pre-Treatment Chart -taulukosta. Huomioikaa, että annetut tartuntakäsittelyehdotukset perustuvat käytännön kokemuksiin ja niistä täytyy varmistua suorittamalla tartuntatestit käytettäville materiaalipinnoille.

Käyttökohde

Sikaflex®-295 UV voidaan levittää lämpötila-alueella 10 °C – 35 °C välillä (ympäristö ja tuote), huomioiden vallitsevan lämpötilan vaikutus liimamassan reaktiivisuuteen sekä levitysominaisuuksiin. Suositeltavat liimauslämpötilat (materiaalipinnat, ilma ja liimamassa) ovat välillä 15 °C – 25 °C.
Huomioikaa että liimamassan viskositeetti kasvaa alhaisissa lämpötiloissa. Helpon käytettävyyden varmistamiseksi tuotteen lämpötilan tulee vastata ympäröiviä olosuhteita ennen käyttöä. Liimasauman riittävän kerrosvahvuuden varmistamiseksi suosittelemme sauman levittämistä poikkileikkaukseltaan kolmiomaisena.

Levittäminen

Sikaflex®-295 UV pakkauksen annosteluun suositellaan käytettävän voimakasta mäntätoimista pistoolia (käsi-, paineilma- tai akkukäyttöinen) tai annostelua astiasta pumppulaitteen kautta. Liiman avoinaika on merkittävästi lyhyempi lämpimässä ja kosteassa ilmassa. Liimausliittäminen tulee aina suorittaa avoinajan sisällä. Älä koskaa suorita liimausta mikäli sauman pinta on jo ehtinyt nahoittua.

Sauman viimeistely

Sauman viimeistely on suoritettava tuotteelle ilmoitetun avoinajan kuluessa. Viimeistelyaineena suositellaan käytettävän Sika® Tooling Agent N. Muiden viimeistelyaineiden suhteen käyttäjän tulee tarkistaa / varmistua niiden soveltuvuudesta / yhteensopivuudesta ennen käyttöä.

Tahrojen poisto

Kuivumaton Sikaflex®-295 UV voidaan poistaa työkaluista ja välineistä Sika® Remover-208 tai muulla sopivalla liuottimella. Kuivuneena tuote on poistettavissa vain mekaanisesti. Kädet ja muu tahriintunut iho tulee puhdistaa välittömästi Sika® Cleaner-350H -puhdistuspyyhkeellä tai sopivalla teollisuuspesuaineella ja vedellä (ei liuottimilla).

Ylimaalaus

Sikaflex®-295 UV voidaan parhaiten ylimaalata nahoittumisajan kuluessa. Mikäli ylimaalaus tehdään massan pinnan jo kuivuttua, voi maalin tarttumista saumaan parantaa etukäteen suoritettavalla Sika® Aktivator-100 tai Sika® Aktivator-205 pyyhinnällä. Mikäli maalausprosessi tarvitsee uunituksen (> 80 °C), paras tulos saavutetaan antamalla massan ensin läpikuivua. Kaikille käytettäväksi aiotuille maalityypeille tulee suorittaa etukäteen ylimaalaustestit asiakkaan maalauslinjalla.

Kuivuneen maalikalvon elastisuus on yleensäpienempi kuin tiivistysmassan, mikä voi johtaa maalikalvon rikkoutumiseen liikuntasauman alueella.