Valitse sivu

Hammar H20 hydrostaattilaukaisin (SOLAS)

102,00  89,00 

Varastossa

Toimitusaika 1-3 päivää
RTuotetta saatavilla myös myymälästä
pSaatavilla myös osamaksulla
  • Hydrostaattinen painelaukaisin pelastuslautoille
  • Käyttöikä: 2 vuotta asennuksesta
  • Hyväksynnät: täyttää SOLAS 74 sopimuksen vaatimukset, IMO Res. MSC 97(73)8. 1/8.6 (2000 HSC Code), IMO res. MSC. 48 (66), IMO Res. MSC. 81 (70), IMO MSC/Circ. 811
  • Hyväksytty: EU Laivavaruste direktiivillä 96/98 EC ja sillä on NATO varastonumero
  • Laukeamissyvyys 1,5 – 4,0 metriä IMO/SOLAS määräysten mukaisesti

Hammar H20 hydrostaattilaukaisin (SOLAS)

Hammar H20 hydrostaattilaukaisin on suunniteltu 6 – 150 hengen pelastuslautoille. H20-laukaisin koostuu valkoisesta köydestä muodostetusta kaksoissilmukasta, laukaisinmekanisimista ja punaisesta murtolenkistä (murtolujuus 2,2+- 0,4 kN). Pienempiin pelastuslauttoihin (alkaen 4:n hengen sekä ei SOLAS-lautat) suosittelemme Hammar Small Rafts mallia jossa on erityinen murtolenkki ja sen tunnistaa alemman koussin vihreästä väristä (murtolujuus 1,2+- 0,4 kN). Hammar H20:n valkoinen vahva köysi on varmistettu kanteen tai pelastuslauttatelineeseen ja kiinnnitetty pelastuslautan kiinnitysliinaan käsilaukaisuhaalla. Jos vene uppoaa, vedenpaine aktivoi viimeistään 4 metrin syvyydessä terävän veitsen , joka leikkaa valkoisen valkoisen vahvan köyden ja lautta pääsee vapaasti kellumaan. Laivan upotessa pelastuslautan laukaisuköysi kiristyy ja pelastuslautta alkaa täyttymään. Punainen murtolenkki (The Read Weak Link TM) katkeaa ja merihädässä olevat voivat kiivetä kelluvaan lauttaan. Hammar H20 ei tarvitse vuosittaista huoltoa, ylläpitoa tai varaosia, mutta SE TÄYTYY VAIHTAA UUTEEN 2 VUODEN KULUTTUA SIITÄ KUN SE ON ASENNETTU ALUKSEEN. 

VOIMASSAOLOMERKINTÄOHJEET:

Käyttöikä on kaksi vuotta kannelle asentamisesta. Laukaisimeen on kiinnitetty etiketti, jossa on ruutuja ilmoittaen vuoden ja kuukauden. Raaputa varovaisesti veitsellä pois voimassaolon päättymisajankohdan vuosi ja kuukausi hankintahetkestä eteenpäin. Hydrostaattilaukaisin, johon ei ole kunnolla merkitty voimassaoloaikaa, ei ole merenkulkuviranomaisen hyväksymä. Jokaisella Hammar H20:llä on oma sarjanumeronsa.

ASENNUS:

Tarkista, että laukaisimen voimassaolopäiväys on oikein merkitty – 2 vuotta alukselle asennuksesta eteenpäin. 1) Kiinnitä Hammar H20 sakkelilla lujaan kohtaan kannella tai pelastuslautan telineeseen 2) Kiinnitä pelastuslautan kiinnitysliina käsilaukaisuhaall ylempään keltaiseen köysisilmukkaan ja kiristä lautta tukevasti paikalleen 3) Kiinnitä sakkeli punaiseen murtolenkkiin (The Red Weak Link TM) ja kiinnitä laukaisuköysi sakkeliin.

KÄSIKÄYTTÖINEN LAUKAISU:

Jos pelastuslautta lasketaan käsin veteen täytyy käsilaukaisuhaka ensi vapauttaa ja sen jälkeen pelastuslautta heitetään aluksesta veteen. Pelastuslautta on nyt kiinnitetty alukseen laukaisuköydellä joka on kiinni punaisessa murtolenkissä (The Red Weak Link TM). Vetämällä laukaisuköydestä lautta täyttyy ja on valmis miehitettäväksi. Patentoitu käsilaukaisuhaka on helppo laukaista, jopa suuren kiinnityshihna kuormistuksen alla, vain yhdellä kädellä.

HYVÄKSYNNÄT:

Hammar H20 hydrostaattinen laukaisin on hyväksytty ympäri maailman, täyttää SOLAS 74 sopimuksen vaatimukset, IMO Res. MSC 97(73)8. 1/8.6 (2000 HSC Code), IMO res. MSC. 48 (66), IMO Res. MSC. 81 (70), IMO MSC/Circ. 811 ja on hyväksytty EU Laivavaruste direktiivillä 96/98 EC ja sillä on NATO varastonumero. Laukeamissyvyys 1,5 – 4,0 metriä IMO/SOLAS määräysten mukaisesti. Kaikki tarvittavat todistukset on ladattavissa www.cmhammar.com