Valitse sivu

Vaatteet ja jalkineet

Suomen kattavin valikoima purjehdusasuja. Myymälästä ja verkkokaupasta löydät kattavasti Musto, Helly Hansen, North Sails ja Zhik mallistoa. Kaikista järeimmät asumme soveltuvat valtamerikäyttöön ja kevyimmät sisävesille, moottoriveneilyyn ja vapaa-aikaan. Valikoimassa myös kattavasti jollapurjehdukseen ja ratapurjehdukseen soveltuvia purjehdusasuja.

Goretexin ominaisuudet: Se pitää sinut kuivana joka säällä!

Gore-Tex on vallankumouksellinen kangasteknologia, joka on suunniteltu pitämään sinut kuivana kaikissa sääolosuhteissa veneillessäsi. Se on vedenpitävä ja hengittävä materiaali, jota ulkoilun harrastajat ja ammattilaiset ovat käyttäneet jo vuosikymmeniä. Gore-Tex on valmistettu erittäin ohuesta polytetrafluorieteenikalvosta (PTFE), joka päästää ilman ja kosteuden läpi ja estää samalla vesimolekyylit. Tämä tarkoittaa, että käyttäjä pysyy kuivana myös märissä tai kosteissa olosuhteissa.

Gore-Texin tärkein etu on sen kyky pitää sinut kuivana hengittävyydestä tinkimättä purjehtiessasi. PTFE-kalvo toimii esteenä ihosi ja ulkoisen ympäristön välillä, estää vesimolekyylien pääsyn sisään ja päästää samalla hikihöyryn ulos. Tämä varmistaa, että kehosi lämpötila pysyy säänneltynä rasittavien aktiviteettien aikana, joten voit pysyä mukavana säästä riippumatta.

Gore-Tex tarjoaa myös erinomaista kestävyyttä ja suojaa hankausta vastaan, joten se sopii erinomaisesti ulkoiluun, kuten vaellukseen tai hiihtoon. Kevyen rakenteensa ansiosta se soveltuu myös käytettäväksi vaatteissa, kuten takit, housut ja käsineet, ja se sopii täydellisesti lämpimänä ja kuivana pitämiseen talvikuukausina tai äärimmäisissä sääolosuhteissa merellä.

Kaiken kaikkiaan Gore-Tex tarjoaa lyömättömän yhdistelmän vedenpitävyyttä ja hengittävyyttä, mikä tekee siitä täydellisen valinnan kaikille, jotka haluavat pysyä kuivana säästä riippumatta!

Kuinka pitää Goretex-varusteet huippukunnossa?

Muutamia vinkkejä siitä, miten Goretex-varusteesi pysyvät uudenveroisina:

1. Puhdista säännöllisesti – Goretex-varusteidesi pintaan voi ajan myötä kertyä likaa ja roskia, mikä voi heikentää sen tehokkuutta. Estääksesi tämän varmista, että puhdistat varusteesi säännöllisesti miedolla pesuaineella tai saippualiuoksella. Huuhtele jäljelle jääneet saippuajäämät pois lämpimällä vedellä ja kuivaa ne kuivaksi suoralta auringonvalolta tai liian kuumilta lämmönlähteiltä suojassa.

2. Vältä pesukoneita – Vaikka se saattaa vaikuttaa helpolta tavalta saada varusteesi nopeasti puhtaaksi, pesukoneita ei suositella Goretex-tuotteiden puhdistukseen niiden herkän luonteen vuoksi. Käsinpesu on aina parasta, kun käsittelet tämäntyyppisiä kankaita, sillä se estää koneen aikana mahdollisesti syntyvät vauriot, kuten kutistumisen tai värien haalistumisen. ÄLÄ KOSKAAN KÄYTÄ HUUHTELUAINETTA Gore-tex vaatteita pestessäsi. Se tukkii kalvon huokosia ja vaate menettää hengittävyytensä.

3. Käytä vedenpitäviä kyllästäviä suihkeita – Vedenpitävät suihkeet on suunniteltu erityisesti Goretex-materiaaleille, ja ne auttavat pitämään ne vedenkestävinä luomalla lisäsuojakerroksen elementtejä vastaan. Muista noudattaa ohjeita huolellisesti, kun käytät näitä suihkeita, jotta ne eivät aiheuta vahinkoa tai värimuutoksia itse kankaalle. Suihkeita käytetään yleensä vasta kun vaate on menettänyt vedenpitävyyttään.

4. Säilytä oikein – Kun et ole käytössä, varmista, että säilytät Goretex-varusteesi viileässä ja kuivassa paikassa poissa suorasta auringonvalosta. Jos mahdollista, yritä ripustaa purjehdusvaatteet mieluummin kuin taittaa ne. Kalvot ja kankaat eivät pidä liian terävistä taitoksista.

Noudattamalla mm. näitä yksinkertaisia ohjeita voit varmistaa, että Goretex-varusteesi pysyvät huippukunnossa ja toimivat luotettavasti vuosien ajan riippumatta siitä, millaisissa sääolosuhteissa oletkaan!

Tyyli ja turvallisuus: Purjehdusvaatteet: Täydellinen yhdistelmä.

Purjehduksessa sekä turvallisuus että tyyli ovat tärkeitä. Oikeat vaatteet voivat vaikuttaa siihen, että vesillä liikkuminen on turvallista ja nautinnollista. Olitpa sitten kokenut purjehtija tai vasta aloittelija, investoiminen laadukkaisiin purjehdusvaatteisiin on tärkeää mukavuuden ja suojan kannalta.

Purjehdusvaatteiden tulisi olla valmistettu hengittävistä, vedenpitävistä kankaista, kuten nailonista tai polyesteristä. Nämä materiaalit pitävät sinut kuivana ja mukavana ja antavat samalla ihosi hengittää. Kannattaa myös etsiä vaatteita, joissa on UV-suoja, jotta pysyt turvassa auringon haitallisilta säteiltä. Kirkkaat värit ovat myös suositeltavia, sillä ne auttavat sinua erottumaan hätätilanteessa.

Avain tyylin ja turvallisuuden täydelliseen yhdistämiseen purjehdusvaatteissa on löytää vaatekappaleita, jotka ovat sekä toimivia että muodikkaita. Ominaisuuksina purjehdusasuissa on mm. vedenpitäviätaskuja, kiristysnauhoja, tiiviitä vetoketjuja, roiskeilta suojaavia huppuja ja säädettäviä hihoja, jotta voit mukauttaa vaatteet mahdollisimman mukaviksi ja näyttää silti tyylikkäältä kannella.

Naisten purjehdusvaatteisiin kuuluu kevyitä yläosia, joissa on pitkät hihat, tai kauluspaitoja, joissa on käärittävät hihat, jotta voit säätää niitä sääolosuhteiden mukaan. Etsi nopeasti kuivuvasta kankaasta valmistettuja shortseja tai hameita, jotta ne eivät kastu liian raskaiksi, kun ne kastuvat roiskeista tai sadekuuroista. Naisten kannattaa myös investoida hyviin veneilykenkiin, jotka antavat lisäpitoa liukkailla pinnoilla mutta näyttävät silti tarpeeksi muodikkailta, jotta niitä voi käyttää maissa merellä vietetyn päivän jälkeen.

Miesten purjehdusvaatteisiin tulisi kuulua nopeasti kuivuvat shortsit tai housut, joissa on paljon taskuja, joihin voi sijoittaa matkan aikana välttämättömät tavarat, kuten aurinkolasit ja aurinkovoiteen. Hengittävät T-paidat, joissa on pitkät hihat, ovat myös hyviä vaihtoehtoja – ne pitävät sinut viileänä ja suojaavat samalla auringolta! Hyvät venekengät ovat myös tässä yhteydessä olennaisen tärkeät – varmista, että niissä on liukastumattomat pohjat, jotta jalkasi pysyvät tukevina riippumatta siitä, millaisella pinnalla kävelet!

Olitpa sitten aloitteleva purjehtija tai kokenut veteraani, oikeanlainen vaatetus on tärkeää, jotta pysyt turvassa ja näytät samalla tyylikkäältä kannella! Investoimalla laadukkaisiin purjehdusvaatteisiin varmistat, että merellä viettämäsi aika on sekä mukavaa että turvallista – muotia unohtamatta!