Valitse sivu

Pelastusliivit

pelastusliivit

Valikoistamme löytyvät pelastusliivit jokaiselle veneilijälle, vesiurheilijalle ja jopa lemmikeille. Vaihtoehtoja on paljon: automaattiliivit eli paukkuliivit, perinteiset pelastusliivit, lasten pelastusliivit ja kelluntatakit sekä kelluntahaalarit. Saatavilla on myös lisävarusteita, kuten turvaköysiä ja paukkuliivien kaasusäiliöitä.


PELASTUSLIIVIEN EROT

Tuotteet, joita kutsut pelastusliiveiksi, voidaan itse asiassa jakaa useisiin eri luokkiin / standardeihin. On olemassa pääasiassa kaksi suurta ryhmää: pelastusliivit ja kellunta-apuvälineet. Tässä on kuvaus siitä, mikä erottaa nämä ryhmät.

PELASTUSLIIVIT:

Pelastusliivit pelastavat henkiä. Ne on suunniteltu aina kääntämään käyttäjä pysty-asentoon ja pitämään hengitystiet veden pinnan yläpuolella hyvällä marginaalilla, vaikka käyttäjä olisi menettänyt tajuntansa tai ei voi uida. Pelastusliivejä on saatavana täyttyvillä ”keuhkolla” tai kiinteällä kelluntamateriaalilla Yhteistä kaikille on, että vedessä ollessa suurin osa kelluttavasta osasta on kehon yläpäässä. Tukeva kaulus tukee ja pitää pään vedenpinnan yläpuolella. Pelastusliivi on ilmeinen valinta ihmisille, jotka eivät osaa uida tai joiden uimataito on välttävää.

Pelastusliivien kantavuus on aina vähintään 100N. Täyttyvät mallit ovat jaettu eri luokkiin riippuen olosuhteista, joissa niitä käytetään. Automaattinen pelastusliivi täyttyy, kun käyttäjä päätyy veteen, kun taas käyttäjän on itse aktivoitava manuaalinen pelastusliivi.

KELLUNTA-APUVÄLINEET (50N):

Pelastusliivit, joiden kantokyky on 50 Newtonia, joita kutsutaan joskus purjehdusliiveiksi, veneliiveiksi ja kelluntaliiveiksi, ovat hieman yksinkertaisempia kuin pelastusliivit. 50N pelastusliivi pitää sinut pinnalla hyvällä marginaalilla, mutta siitä puuttuu kaulus pään tukemiseen. Sen kelluvuus jakautuu tasaisemmin eteen ja taakse, joten se ei takaa, että tajuton henkilö kääntyy pysty-asentoon vedessä. Siksi 50N pelastusliiviä suositellaan vähintään 25 kg painaville uimataitoisille.

Esimerkiksi kaikki Balticin kelluntavaatevalikoiman tuotteet testataan ja hyväksytään 50N-standardin mukaisesti.

PELASTUSLIIVIN VALINTA

Ergonomisesti hyvin suunniteltu pelastusliivi on mukava käyttää myös pitkiä aikoja. Esimerkiksi Balticilla pidetään erittäin tärkeänä käyttäjäystävällisyyttä ja sopivuutta tuotteiden kehittämisessä, jotta pelastusliivi olisi mahdollisimman helppo ja mukava käyttää. Siten lisätään mahdollisuutta, että pelastusliivejä todella käytetään. Meillä on laaja valikoima malleja, jotta voit aina valita sinulle ja toiminnallesi (purjehdus, moottoriveneily, melonta, SUP-lautailu) parhaiten sopivan pelastusliivin.

Koska pelastusliiveillä on paljon kelluttavaa materiaalia kehon ylä- ja etupuolella, voi niiden kanssa olla hankalaa uida. Siksi suosittelemme 50N pelastusliiviä aktiviteetteihin kuten veneilyyn, melontaan ja muihin vesiurheilulajeihin, joissa uinti on yleisempää. Tässä luokassa on liivejä, joilla on erilaisia ominaisuuksia, jotka on räätälöity eri käyttäjille ja olosuhteille.

Lopuksi ehdotamme seuraavaa:

  • Pelastusliivi purjehdukseen ja moottoriveneilyyn sekä ihmisille, jotka eivät osaa uida
  • 50N pelastusliivi kaikkiin vesiurheilulajeihin, joissa olet säännöllisemmin vedessä

PELASTUSLIIVIN KOON VALINTA

Pelastusliivin pitää istua hyvin päälle! Sen pitäisi istua tiukasti ja samalla mukavasti, eikä liukua mihinkään suuntaan. Tämä on itse asiassa tärkeämpää kuin se, että pelastusliivin etiketissä lukee täsmälleen oikea paino. Lasten ei pitäisi koskaan käyttää pelastusliivejä, joissa on ”kasvuvaraa”.

Kun kokeilet pelastusliiviä: varmista, että kaikki vetoketjut on kiinni ja soljet on kiinni ja säädetty tiukaksi. Varmista, että pelastusliivi ei liu kiinni leukaasi, kun kätesi ovat ojennettu ylöspäin (pyydä joltakulta apua pelastusliivin nostamiseen hellävaraisesti olkapäiden kohdalta). Pelastusliivin tulisi istua tiukasti kehossa, eikä pelastusliivin ja hartioiden välissä saa olla ilmaa.