Valitse sivu

Elektroniikka

Vene-elektroniikka

Elektroniikka veneeseen. Tunnetuimpien valmistajien karttaplotterit, kaikuluotaimet, monitoiminäytöt ja muut venesähkötuotteet löytyvät valikoimistamme.

 

Vene-elektroniikka

Veneen elektroniikka on kehittynyt huimasti viime vuosikymmenellä ja nyt onkin saatavilla huvivenepuolelle monenlaisia laitteita, joiden avulla voit nauttia entistä enemmän vesilläolosta.

Yksi suosituimmista veneen elektroniikan tyypeistä on GPS-laitteet eli kansankielellä karttaplotterit. Niiden avulla voit seurata sijaintiasi vesillä sekä piirtää kulkemaasi reittiä kartalle. Karttaplottereita voi nykyään käyttää myös reittisuunnitteluun. Sen kanssa täytyy tosin olla vielä tarkkana, sillä reitin määrittämisessä käytetään yleensä veden syvyyttä eikä väyliä. Karttaplottereissa on usein myös sisäänrakennettu kalakaikuluotain. Jos laite on ns. monitoiminäyttö, niin sen ruudulta voi hallita myös muuta vene-elektroniikkaa, kuten autopilottia ja keulapotkuria. Lue lisää karttaplottereistä täältä: Karttaplotteri veneeseen – Marinekauppa.

Toinen suosittu vene-elektroniikan hankinta on VHF-radio. VHF-radiota voidaan käyttää yhteydenpitoon sekä muiden veneiden että rannalla sijaitsevien kohteiden, kuten venesatamien kanssa. VHF-radiota voidaan käyttää myös muiden veneilijöille kanssa keskustelemiseen. Osassa radioita on myös DSC-hätäkutsu, jonka avulla voi pyytää veneelle apua hätätilanteessa.

Muita suosittuja vene-elektroniikan hankintoja ovat tutkat veneeseen, AIS-lähettimet ja vastaanottimet sekä autopilottijärjestelmät. Autopilotit auttavat sinua pitämään kurssin tasaisena myös vaikeissa olosuhteissa sekä esimerkiksi kalastuksessa. Kalastajien suosiossa on nykyään myös keulamoottorit, joiden avulla venettä voi kuljettaa hissukseen eteenpäin tai pitää täysin paikallaan ilman perinteistä ankkuria.

Veneen elektroniikkaan voi kuulua myös viihdejärjestelmiä, kuten televisioita ja stereoita. Venekaiuttimet ovat omaa luokkaan vedenpitävyydessään ja useat venestereot taas ovat yhdistettävissä mm. monitoiminäyttöihin (karttaplottereihin).

Riippumatta siitä, minkälaisesta veneen elektroniikasta olet kiinnostunut, löydät varusteet meiltä. Jos tahdot rakentaa isomman järjestelmän tai tarvitset muuten apua tuotteiden valinnassa, niin ole yhteydessä osaavaa asiakaspalveluumme. Neuvomme teitä mielellämme.